Tjolöholm 2008

Til Tjolöholm træf via Lasse´s nye GPS.

Lørdag d. 24 & 25 maj 2008.

Så var det atter tid til at Lasse og jeg (Søren) skulle til træf oppe ved Tjolöholm slot i Sverige. Vejret var godt og glæden stor. Lasse havde dog lidt problemer med at få sin GPS til at sidde fast i forruden. Det lykkedes dog efter en del forsøg. Selvom vi har kørt turen mange gange før, er det jo altid trygt at have en GPS med.

Lasse og Søren 2008

I år havde vi valgt at køre op om lørdagen, og tage en overnatning på Hanatorps camping ca. 45 km fra Tjolöholm slot. På vejen slog vi som altid et slag indenom Volvo og  Biltema  i Helsingborg. Vi fik også købt ind til grill. Vi ankom deroppe ca. kl. 18. Campingfatter tog vel i mod os og gav sørme 2 kolde svenske velkomst bajere. Vi fik en dejlig hytte med pragtfuld udsigt over sø og skov.  Vi grillede og nød udsigten. Fik kørt en lille aftenstur, men der var nu ikke meget liv i nærområdet.

Næste morgen stod vi tidligt op kl. 6.30 til morgenmaden og et bad. Afgang ca. kl. 8.00 får så ville vi ifølge Lasses GPS være klar til at køre ind på den svenske Volvo 480 stand kl. 9.00.  Lasse havde nemlig sørget for at GPS´en var kodet med de rigtige koordinater fra nettet. Så vi tog trygt af sted. Nød den dejlige tur gennem smuk svensk natur med store skovområder og søer. Ifølge GPS´en nærmede vi os nu målet, men noget var helt forkert. I stedet for Tjolöholm Slot, blev målet en Statoil tank. Gode råd var nu dyre, og Lasse måtte ind på tanken og købe et papirkort. Det vidste sig at 480´ern var havnet ca. 40 km fra Tjöleholm. Lasse må have læst forkert på nettet – så nu var det med at komme syd på igen. På vejen fik vi et glimt af Nya Ullevi Stadion, og tankerne gik tilbage på dengang Danmark blev europamestre i 1992.  Så i stedet for at køre 46 km fra campingpladsen, blev turen nu i stedet på 96 km. Vi kom derfor en 1 time for sent ind på pladsen, men blev vel modtaget af vores svenske venner.

Temaet på årets 480 stand var hollandsk. Bilerne på standen var for det første 480´er, samt en Volvo 340 og en Volvo 66. Alle produceret i Holland. Derfor var der på standen hejst det svenske og hollandske flag. Vi klagede derfor over at ikke også det danske flag var hejst, da vi som de eneste kom fra Danmark.

Pludselig kom en af designerne af Volvo 480  forbi på standen og hilste på. Vi fik en lille snak og det var et stort øjeblik for os 480 fans.

Krister 2008

Vi havde alle et dejligt træf og efter at have studeret biler hele dagen, kørte vi atter hjem til eventyrlandet.

Vi håber at flere fra vores klub næste år har mulighed for at deltage i dette gode træf i Sverige.
Hilsen

Søren & Lasse